Tips om uit je hoofd en in je lichaam te komen

Gepubliceerd op 29 september 2023 om 19:39

Ik merk zelf vaak op dat als ik me gestrest voel ik helemaal in mijn hoofd en gedachtes verdwijn.
Er zijn dan allemaal gedachtes over bepaalde dingen, mijn ademhaling is vaak niet rustig en mijn lichaam kan moeilijk ontspannen. Misschien ken je het wel?
Ik vond uit voor mezelf dat als ik mijn aandacht verschoof van mijn geest naar mijn lichaam, het gestreste gevoel afnam en ik rustiger werd lichamelijk maar ook geestelijk!
Daarom hier wat tips om "in je lichaam" te komen. Het hoeft helemaal niet lang, zolang je maar aan het einde voelt dat je wat meer uit je hoofd bent gekomen.

 

1. Sluit je ogen als dat kan, breng je focus (aandacht) naar de binnenkant van je lijf toe en vind daar je ademhaling. Voel waar en hoe je ademhaling beweegt en probeer de beweging te volgen voor een tijdje.

2. Neem bijvoorbeeld je arm ( kan ook je vinger als je op een openbare plek bent ) en maak op je inademing een opwaartse beweging en op je uitademing breng je je lichaamsdeel weer naar beneden. Blijf met je aandacht bij de beweging en ademhaling. Waarschijnlijk gaat dat vanzelf al bij deze oefening ;)

3. Schud of dans je lichaam even los, met of zonder muziek en probeer met je aandacht bij of binnenin je lichaam te blijven.

Als je echt wat meer tijd hebt helpt het vaak ook om een wandeling in de natuur te maken.

 

Met liefs Isaea Maksiem


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.